Resultaten Wk wedstrijden

Leestijd: 3 min.

Het WK is nog maar een paar dagen ver en toch hebben we al verrassende resultaten mogen noteren. Hieronder zullen we de resultaten weergeven en elke wedstrijd kort bespreken.

Resultaten WK voetbal

Groep A:
Rusland – Saudi-Arabië: 5-0
Rusland domineerde van bij de start de partij en won met overduidelijke forfait cijfers. Vlak voor de rust verdubbelde Cheryshev met een mooi opwippertje de score. Nadien counterde Rusland goed en legden er nog 3 in het mandje.

Egypte – Uruguay: 0-1
Tot in de 89 minuut had Egypte en verdiend punt op zak tegen Uruguay. Dit alles was te danken aan doelman Al-Shenawi die alles uit zijn doel hield, tot Giminez de ban brak in de allerlaatste minuut. Mo Salah speelde niet mee in deze wedstrijd.

Groep B:
Portugal – Spanje: 3-3
De spektakel wedstrijd tot nog toe was die tussen Europees Kampioen Portugal en Spanje. Cristiano Ronaldo scoorde drie doelpunten, aan de overzijde waren Diego Costa (2x) en Nacho doeltreffend. Momenteel leidt Cristiano Ronaldo in onze WK topscorer lijst.

Marokko – Iran: 0-1
Iran heeft verrassend de wedstrijd tegen Marokko gewonnen dankzij een goede doelman Bieranvand en een own doelpunt van Bouhaddouz. Dit doelpunt viel in minuut 95. Marokko wacht nu de moeilijke taak om de kwalificatie voor de volgende ronde af te dwingen tegen Portugal en Spanje.

Groep C:
Frankrijk – Australië: 2-1
Australië speelde knap voetbal tegen topfavoriet Frankrijk en een gelijkspel was hier wel terecht geweest. Een penaltygoal van Griezzman, na hulp van de VAR, en een owngoal van Behich beslisten er anders over. In tussentijd had Jedinak de 1-1 vanop de stip binnen geknald.

Peru – Denemarken: 0-1
Peru is waarschijnlijk het meest ongelukkige team tot nog toe. Ze kregen kans op kans tegen de stugge Denen, maar uiteindelijk scoorde Poulsen de 0-1 voor de Europeanen. Peru heeft dit verlies volledig aan zichzelf te wijten, ook omwille van een gemiste penalty.

Groep D:
Argentinië – IJsland: 1-1
Een andere verrassing op dit tornooi is het gelijkspel van Argentinië en de penaltymisser van Messi. Argentinië was goed en kregen ook voldoende kansen, maar IJsland toonde nog maar eens dat ze een hecht team zijn.

Kroatië-Nigeria: 2-0
We hadden eerlijk gezegd meer verwacht van Nigeria, maar Kroatië domineerde de hele partij. De 2-0 zege was een verdiend en kwam er na een penalty en een owngoal.

Groep E:
Costa Rica- Servië: 0-1
Pas na een mooie vrije trap van Kolarov kreeg Servië waar het recht op had. Ze hadden veel kansen tegen Costa Rica, maar vooral Mitrovic weigerde om de trekker over te halen.

Brazilië-Zwitserland: 1-1
Na indrukwekkende oefenwedstrijden werd er veel verwacht van Brazilië, maar Zwitserland kon de topfavoriet op 1-1 houden. Coutinho opende score met een afstandsschot, maar Zuber buffelde een hoekschop in doel.

De volgende dagen, kan je hier opnieuw een kort verslag terugvinden van de gespeelde wedstrijden. Bij elke wedstrijd vind je ook een quoteringsmarge terug. Klik hiervoor op het WK speelschema en selecteer je wedstrijd.