Frankrijk wereldkampioen 2018

Leestijd: 2 min.

Frankrijk is de wereldkampioen voetbal 2018 in Rusland! In de finale waren ze met 4 – 2 te sterk  van een verdienstelijk Kroatië. De derde plaats was voor België die met 2 – 0 wonnen van Engeland. Hieronder bespreken we beide wedstrijden en geven we de winnaars van de Golden Ball, Boot, Glove en jonge speler.

Frankrijk Kroatië 4 – 2

Frankrijk had het gelijk aan zijn zijde met een ingebeelde fout op Griezmann en op de daarop volgende vrije trap, scoorde Mandzukic een own doelpunt. Lang duurde de voorsprong van de Fransen niet, want Perisic scoorde via een mooie strakke trap in de verste hoek. Bij deze 1-1 stand, kreeg Frankrijk een discutabele penalty – na tussenkomst van de VAR. Een afgeweken bal kwam pardoes op de hand van Perisic en na lang twijfelen ging de bal op de stip. Griezmann twijfelde niet en nette de 2-1 vanop elfmeter. Na de rust liepen de Fransen nog uit tot 4-1, waarna Mandzukic milderde tot 4-2. De wedstrijd was gespeeld en Frankrijk kroonde zich tot wereldkampioen.

België Engeland 2 – 0

De Rode Duivels verzekerden zich van de derde plaats na een 2-0 overwinning tegen de Engelsen. In een leuke propaganda wedstrijd domineerde de Belgen de partij, maar kwamen een paar keer goed weg. Toen stond het al 1-0 na een mooie aanval van de Belgen over links en Meunier die afwerkte. In een open partij hadden de Engelsen een paar mooie kansen maar Courtois en Alderweireld haalden de ballen uit doel. Op 8 minuten voor het einde van de partij scoorde Hazard de 2-0 en kon België beginnen vieren. België behaalde zijn beste resultaat ooit!

WK individuele prijzen

Luka Modric was de beste speler van het tornooi en won de Golden Ball. Luka was oppermachtig in het middenveld en speelde een sterk tornooi! Op de tweede plaats kwam Eden Hazard, gevolgd door Antoine Griezmann. De beste jongere op dit tornooi was de Fransman Mbappe. De Golden Glove, de beste keeper op dit tornooi was dan weer Thibaut Courtois en de topschutter, The Golden Boot, was Harry Kane.